Торта "Анушка"

Необходими продукти:

За блата:
3 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. олио
5 с.л. брашно
1 бакпулвер


Пече се в тавичка с диаметър около 30 см. в/у намаслено фолио.

За крем: 
1 л. прясно мляко
5 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
7с.л. брашно



Начин на приготвяне:

Продуктите се разбиват добре и се слагат на котлона да се сгъсти, като се бърка непрекъснато. Когато се сгъсти се маха от котлона и се прибавя 50 гр. масло и 3 ванилии.

В малко вода се разтваря 1 пак. желатин и се прибавя към крема.

Белтъците се разбиват на сняг с 1 ч.ч. захар и се прибавят към крема. Разбъркваме добре. Делим сместта на две и в едната слагаме 2 с.л. какао.
На блата отстраняваме фолиото и го връщаме обратно в тавичката.С черпак слагаме в/у блата в средата и от двата вида крем кафяв-бял и редуваме. Престоява една нощ в хладилника.







0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+