Крем - кейк

С този десерт не съм открила "топлата вода" , но за мен беше интересно да се опитам да го направя. Разгледах няколко рецепти за такъв и взимайки идеи оттук оттам, направих това ;) Получи се много интересно чисто визуално. А вкусът....мм....вкусът беше разкошен! :)


Необходими продукти:
За блата:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 каф. ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
1 с.л. какао

Крема е по желание - може да е с 2 пак. пудинг ванилия, нишесте или пък домашен ванилов крем. Аз избрах полуготов крем за торти.

Начин на приготвяне:

От изброените продукти се прави смес, която се изсипва в намаслена и посипана с брашно тава, и се пече в умерена фурна до готовност.
Като изстине, се правят  широки дупки в блата. Хубаво е, ако имате под ръка от онези уреди за изваждане на семки от ябълки, но аз нямах такъв, затова използвах каквото ми беше под ръка. Винаги трябва да сме креативни ;)
След като имаме вече надупчен блат, правим крем, с който заливаме отгоре. Остатъците от блата се натрошават в/у крема и се оставя да стегне в хладилника за няколко часа.















5 коментара:

 

Facebook

Google+