Питка "Естонски венец"

Необходими продукти:
120 мл прясно мляко
1 с.л. мед или захар
1 п.суха мая
30г масло
1 жълтък
щипка сол
300 г брашно








Начин на приготвяне:

 Маята се слага в хладкото мляко с щипка захар и толкова брашно да шупне. В подходящ съд се разбиват жълтъка и маслото, заедно с меда и солта. Добавя се брашното и вече шупналата мая и се замесва тесто, което се оставя да втаса на топло.
След това го разточете на кора с дебелина 1 см и намажете със смес от 50г масло, 3-4 с.л. захар и 1-2 ч.л. канела. Навийте на руло и нарежете през средата (както е показано на снимката). После се усукват двете половини и се оформя като венец. Пече се в незагрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути, като последните 10 мин. се намалят градусите на 180.









0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+