Козуначена торта

Необходими продукти:
За крема:
 1 л. прясно мляко
5 яйца
2/3 ч.ч. захар
3 ванилии
6 с.л. брашно


За блата:

 1 козунак (500 г)

Начин на приготвяне:

800 мл от млякото слагаме на котлона заедно със захарта. Останалото мляко разбиваме добре с яйцата, брашното и ванилията. Преди да заври млякото, го отстраняваме от огъня и добавяме към яйчената смес на тънка струя при непрекъснато бъркане. След което връщаме на огъня и бъркаме докато не се сгъсти.
В голяма купа поставяме стреч фолио и намазваме с крем. Козунака режем на тънки филии и редим в купата - ред козунак, ред крем. Последният ред не се маже с крем, защото ще е основата на тортата. Слагаме в хладилника за няколко часа да стегне. 
След това обръщаме в подходяща чиния или поднос и внимателно отстраняваме фолиото. За да го докараме на вид можем да разтопим 100 гр шоколад с около 50 мл. прясно мляко или сметана и да залеем тортата ;)













2 коментара:

 

Facebook

Google+