Сиропирани охлювчета



 Необходими продукти:

1 яйце
1 п. суха мая (7 г.)
150 мл. прясно мляко
1 с.л. захар
щипка сол
1 к.ч. олио
брашно около 350 - 400 гр
1 ванилия

За пълнеж: 

1 ч.ч. смлени орехи

За сиропа: 

4 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
2 ванилии ( или друг аромат по желание )

80 гр. масло (или олио) за намазване



Начин на приготвяне: 
Млякото се затопля леко и в него се слагат маята с 1 ч.л. захар и толкова брашно да шупне. Поставя се в дълбок съд и в него се прибавят всички останали продукти. 
Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса за около 20 мин. Замесва се отново и се разделя на две. Всяка част се разточва на не много тънка кора и се маже с масло (или олио) и се поръсва с орехи. Навива се на руло и се реже на парчета около 15 - 20 мм.
Реди се в намаслена тава на разстояние едно от друго и се пече в умерена фурна за    20 - 25 мин. 
Изстинали се заливат с горещ сироп, който се вари около 20 мин.
 Добре е да престоят поне час - два преди консумация.












13 коментара:

  1. Ммм,изглеждат чудесно!
    Бях ги опитвала преди години и много ми харесаха и сега ще си ги направя!

    ОтговорИзтриване
  2. Kolko gradusa imate v predvid umerena temperatura za pechene?

    ОтговорИзтриване
  3. А не могат ли да се направят с бутер тесто?

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Същото тесто,разделяш на топчета и правиш фитилчета,от които оформяш пиленца,като връзваш на възелче тестото.Оформяш клюн и слагаш очички от зрънца ч. пипер...печеш и сиропираш,като ги пускаш за малко в сиропа

      Изтриване

 

Facebook