Картофени кюфтета

Необходими продукти:


500 гр картофи
2 яйца
1 глава лук
сол
магданоз
черен пипер
галета


Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Намачкват се и се слага в тях ситно нарязаният лук и магданоз, щипка черен пипер. Слага се и едно яйце и се обърква добре. От тази смес се правят кюфтета, които се овалват в разбито яйце и след това в галета. Пържат се в сгорещено олио.

Можете в тази смес с картофите да добавите и сирене, става много вкусно ;)







2 коментара:

  1. Много са любими у дома. Аз обаче варя цели и после беля и пресовам, иначе ми е рядка сместта и се разпадат понягога. Напоследък ги панирам първо в брашно и после в яйце - май повече ни допадат така. Но си грабвам и твоите - със сиренце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай ги, аз много ги харесвам със сирене ;) Иначе варя вече обелените картофи, след това изцеждам водата и тогава обърквам с останалите продукти ;)

      Изтриване

 

Facebook

Google+