Тутманик с майонеза и сирене

Необходими продукти:
1 кг брашно
1 с.л. сол
1 кубче прясна мая (или 2 пак. суха)
хладка вода за меко тесто


За плънката:
1 майонеза (200 г)
300 г сирене

За заливка:
1 кисело мляко
1 яйце
сол

Начин на приготвяне:
 Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса. Разточва се на голяма кора (не много тънка) и се намазва с майонезата. Ръси се със сирене и се навива на руло. Реже се на парчета, които се поставят в намаслена тава с отрязаното нагоре. Оставя се да втаса отново. След това се залива с киселото мляко и яйцето, подправени с малко сол и се слага в незагрята фурна на 180 градуса.









0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+