Питка със сирене и яйца

Необходими продукти:

 за тестото:
1 кг. брашно
1 кубче мая
1 с.л. сол
1 сл. захар
1 с.л. оцет
2-3 с.л. олио
3 яйца
хладка вода за средно меко тесто




за плънката:
500 гр. сирене
3 яйца
олио за поръсване












Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и в него се слагат олиото, оцета, солта и захарта. Яйцата се разбиват и се добавят в брашното. Маята се разтваря в 200 мл хладка вода с щипка захар и малко брашно докато шупне, след което се добавя при останалите продукти и се замесва меко тесто, като се добавя още вода при необходимост.
Тестото се намазва с олио, за да не хване коричка, и се оставя да втаса за около 20 - 30 мин.
След това се разточва на голяма кора с дебелина не повече от 0.5 см и се поръсва с олио. Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцата. С тази смес се поръсва кората и се навива на руло. Реже се на парчета, които се редят в намаслена тава и се пече в умерена фурна при 180 градуса до готовност (около 30 мин.).






0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+