Торта с кроасани и млечен крем

Необходими продукти:

за крема:
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
6 с.л. брашно
4 яйца
1 желатин
30 гр масло
3 ванилии



6 - 7 кроасана
130 гр обикновени бисквити








Начин на приготвяне:

800 мл прясно мляко слягаме на котлона заедно със захарта.
 Останалите 200 мл мляко разбиваме с миксер заедно с яйцата и брашното.
Когато млякото се затопли достатъчно (преди да е кипнало) се добавя сместа с яйцата на тънка струя при непрекъснато бъркане.
 След това се бърка непрекъснато докато не се сгъсти кремът.
Когато е вече готов, се маха от котлона и се добавят маслото и ванилията.
Желатинът се разтваря в 30 - 40 мл студена вода и като набъбне, се слага в крема.
Всичко се разбърква добре и се оставя настрани.
В дълбока купа за салата (или форма за торта) застиламе стреч фолио (хартия за печене също ще свърши работа) и изсипваме малка част от крема.
Редим кроасаните и изсипваме останалия крем, като се стараем да има крем между всички кроасанчета.
Най-отгоре нареждаме един ред с обикновени бисквити.
Оставяме в хладилника за няколко часа да стегне.
Украсяваме по желание. Аз поръсих с какао.





3 коментара:

  1. Чудна идея!
    И сигурно много вкусно :)
    Благодаря!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Еххх,няма как да не се пробва :-) Изглежда доста изкушаващо :@
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Еххх,няма как да не се пробва :-) Изглежда доста изкушаващо :@
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване

 

Facebook

Google+