Захаросани кифлички с локум

Необходими продукти:

4 яйца
1 1/2 ч.ч. мас
1 ч.ч. прясно мляко
3 ванилии
1 кубче мая (или 2 п. суха - 14 гр)
1 кг.  брашно

1-2 ч.ч. захар
2 пак. локум




Начин на приготвяне:

В хладкото мляко се разтваря маята с  1 ч.л. захар и малко брашно. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Слагат се яйцата и маста (на стайна температура), както и ванилиите, в брашното и с вече шупналата мая се замесва меко тесто. Слага се в найлонова торбичка и се прибира за  1 час в хладилника.
Тестото се изважда от хладилника и се разделя на 4 части. Всяка част се разточва на кора не по-дебела от 0.5 см и се разрязва на 12 части. В широка чиния се слага захарта и върху нея се навиват получените триъгълници с парче локум в средата.
Пекат се върху хартия за печене  в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване.







2 коментара:

 

Facebook

Google+