Необходими продукти:
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия
канела
брашно, колкото поеме
Начин на приготвяне:
Яйцето се разбива добре със захарта. Добавят се медът и олиото и след като се получи хомогенна смес, се добавя и содата, която се гаси с няколко капки оцет преди това. Слагат се ароматите и след това брашно в малки количества, докато се получи меко нелепнещо тесто.
Готовото тесто се слага в хладилника за час, след което се оформя в желани форми и се пече в тава с хартия за печене в предварително загрята фурна на 160 градуса до леко порозовяване.
Вече изпечени, е нужно да изстинат напълно преди да бъдат извадени от тавата.
Приятен апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар