1 кисело зеле
1/2 ч.ч. ориз
1 - 2 наденици
около 300 гр свинско месо
100-200 гр бекон
50 - 100 мл доматен сок
2 моркова
1 глава кромид
черен пипер
давинов лист
кимион
чубрица
Начин на приготвяне:
Ситно нарязания лук се задушава заедно с доматения сок и настърганите моркови. Месото се запържва отделно.
Зелето се нарязва и половината се поставя в глинен гювеч. Слагат се вече готовите зеленчуци и запърженото месо, както и нарязаните на парчета наденица и бекон. Добавя се и оризът. Допълва се с още зеле (но не до край) и се залива с вода. Слагат се подправките и се пече на 250 градуса около 1 час.
0 коментара:
Публикуване на коментар