200 цветчета от глухарче
1 лимон
1 литър вода
захар
Начин на приготвяне:
Цветчетата се измиват добре, лимонът се нарязва на шайби и се заливат с водата. Слагат се на котлона да кипне и се отстранява от огъня, като престои така 2 - 3 часа. След това се прецежда и колкото течност има, толкова захар се слага. Сгъстява се до желаната гъстота, след което се събира в бурканчета.
1 лимон
1 литър вода
захар
Начин на приготвяне:
Цветчетата се измиват добре, лимонът се нарязва на шайби и се заливат с водата. Слагат се на котлона да кипне и се отстранява от огъня, като престои така 2 - 3 часа. След това се прецежда и колкото течност има, толкова захар се слага. Сгъстява се до желаната гъстота, след което се събира в бурканчета.
Надя,
ОтговорИзтриванеправя такъв мед от глухарчета почти всякя година.Рецептата намерих в книгата на Мария Требен " Здраве от аптеката на Господ ".В последните години мариновам цветовете в мед, зехтин, ябълков оцет и така ги използвам в салати.Медът от глухарчета става вкусен, особено приготвен с кафява захар.
Поздрави !