Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 п. амонячна сода (10 гр)
2 ванилии
брашно, колкото поеме (около 700-800 гр.)
за пълнежа:
1 ч.ч. мармалад
1 ч.ч. смлени орехи
за овалване:
червена и жълта сладкарска боя
1-2 ч.ч. захар за овалване
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто, което се оставя да почине около 20 минути. От него се правят малки топчета, които се пекат върху намаслена хартия за печене на 180 градуса около 15-20 минути.
Мармаладът и орехите се смесват и с тази смес се слепват една с друга изпечените сладки.
В две купички с вода се разтваря сладкарска боя - червена и жълта. Слепените прасковки първо се потапят целите в жълтата, а след това на половина в червената боя. Овалват се в кристална захар.
За листенца на прасковките може да се използват листа от чемшир (които са само за украса) или маслен крем от 50 г краве масло и 50 гр пудра захар, който се оцветява със зелена сладкарска боя и се нанася с шприц за листенца.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар