Необходими продукти:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1 ванилия
3 с.л. какао
брашно за гладка смес (около 1 1/2 - 2 ч.ч.)
смлени ядки за поръсване
за крема:
300 г крема сирене
300 г течна сладкарска сметана
1ч.ч. пудра захар
2 ванилии
за сиропа:
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ампула ванилия
Начин на приготвяне:
Разделят се жълтъците от белтъците. Разбиват се поотделно, всяка част с половината от количеството захар. След това внимателно се смесват. Добавя се какаото, ванилията. Брашното се пресява и се слага постепенно. С него и бакпулвера.
Получената гладка смес разделяме на две равни части (за тава с диаметър 30 см). Печем върху намаслена и поръсена с брашно тава или върху хартия за печене на 180 градуса до готовност.
Сиропа се вари около 10 мин., след което се добавя ванилията.
Крема сиренето, сметаната и пудра захарта се разбиват на пухкав крем. Добавя се ванилията.
Изстиналите блатове се сиропират, слага се крем помежду им, както и отгоре. Накрая се поръсва със смлени ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Истинска домашна тортичка:)
ОтговорИзтриване