за тестото:
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
7 яйца
Начин на приготвяне:
Водата и олиото се поставят на котлона и като заври, се добавят брашното и ванилията. Бърка се с дървена лъжица докато се отлепи сместа от съда.
Като поизстине се добавят едно по едно яйцата и се разбърква добре. Вече готовата смес се шприцова върху намаслена хартия за печене и се пече в умерена фурна около 30-35 минути или докато добие лек розов цвят.
За крема:
1 л. прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. захар
2-3 ванилии
5-6 с.л. брашно
50 г масло
Начин на приготвяне:
В малка част от млякото се разбиват брашното, яйцата и ванилиите.
Останалото мляко се слага на котлона със захарта.
Преди да кипне се добавя внимателно на тънка струя към яйчената смес.
Връща се на огъня и се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Накрая се добавя и маслото.
Кремът се шприцова във вече изпечените еклери и се оставят за една нощ в хладилника.
По желание може да поръсите с течен шоколад.
Супер еклерчета!
ОтговорИзтриване