Необходими продукти за крема:
1 л. прясно мляко
8 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ванилии
8 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ванилии
за карамела:
5 с.л. захар
5 кроасана
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, млякото и ванилията.
В съда, в който ще печем (може да бъде тавичка или по-широка форма за кекс) се разтопява захарта докато се карамелизира.
Сместа се изсипва върху карамела и отгоре се редят кроасаните.
Пече се 1 час на 160 градуса, като тавичката се поставя в по-голяма тава със студена вода.
Изчаква сеее да се охлади напълно и се обръща в поднос.
Пече се 1 час на 160 градуса, като тавичката се поставя в по-голяма тава със студена вода.
Изчаква сеее да се охлади напълно и се обръща в поднос.
0 коментара:
Публикуване на коментар