Толумбички

Необходими продукти: 

1 1/2  ч.ч. брашно
4 яйца
500 мл вода
30 гр масло
1 к.л. сода бикарбонат
3 ванилии
щипка сол
За сиропа:
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
2 ванилии

Начин на приготвяне:

В дълбок съд на котлона се смесват водата, маслото и щипката сол. 
След като заври се добавя брашно докато се получи гладка смес. Бърка се с дървена лъжица, докато не се отдели сместа от съда.
Сваля се от огъня и след няколко минути се прибавят постепенно яйцата, като след всяко се добре разбърква (най-добре на ръка). 
Добавя се содата и ванилиите.
Разбърква се много добре.
Сместа се шприцова в сгорещено олио.
За сиропа вода, захарта и двете ванилии се смесват. 
Ври около 20 минути. Студените вече тулумби се заливат с горещия сироп.




0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+