Пандишпанови блатове

Необходими продукти:8 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1 ванилия
брашно за гладка смес ( около1 1/2 - 2 ч.ч. )


Начин на приготвяне:Яйцата се разбиват добре със захарта. За да е по-пухкава сместа, можете да разделите жълтъците и белтъците и да ги разбиете поотделно с разделеното количество захар, след което да ги смесите. Добавя се постепенно брашното, като се пресява и в него се слагат ванилията и бакпулвера. Можете да добавите вместо ванилия, друг аромат по желание.
Тази смес се разделя на две или три равни части ( в зависимост от големината на формата, в която печете ).
 Можете също да добавите в някоя част 1 с.л. какао за цвят.
Пече се в предварително загрята фурна на  160 градуса до готовност.


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+