
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 п. амонячна сода (10 гр)
2 ванилии
брашно, колкото поеме( около 700-800 гр.)
1 ч.ч. мармалад
1 ч.ч. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто, което се оставя да почине около 20 минути. От него се правят малки топчета, които се пекат върху намаслена хартия за печене на 180 градуса около 15-20 минути.
Мармаладът и орехите се смесват и с тази смес се слепват две по две изпечените сладки. Така престояват известно време.
В две купички с вода се разтваря сладкарска боя - червена и жълта. Слепените прасковки първо се потапят целите в жълтата, а след това на половина в червената боя. Овалват се в кристална захар.

0 коментара:
Публикуване на коментар