Баница с тиква

Необходими продукти:

1 кг брашно
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
хладка вода
олио за поръсване

За плънката:
тиква (500 - 700 г)
1 ч.ч. захар

По желание може да се добавят и счукани орехи и канела.


Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се добавят солта и оцета. С доливане на вода се замесва меко тесто. Оставя се да почине няколко минути. През това време се настъргва тиквата и се посипва със захарта. По желание се добавят и канела и орехи към нея.  Разточват се кори и всяка се ръси с олио и тиква. Пече се  в предварително загряна на 180 градуса фурна. Като се опече добре, се поръсва с останалия сок от тиквата и се връща във фурната за още няколко минути.




0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+