Необходими продукти:
500 го брашно
1/2 с.л. сол
1 с.л. оцет
хладка вода
олио за поръсване
За плънката:
тиква (500 - 700 г)
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. натрошени орехи
канела
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се добавят солта и оцета.
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се добавят солта и оцета.
С доливане на вода постепенно се замесва меко тесто.
Оставя се да почине няколко минути.
През това време се настъргва тиквата и се смесва със захарта, канела и орехите.
Разточват се кори и всяка се ръси с олио и тиква.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.





0 коментара:
Публикуване на коментар