Дребни сладки Крушки

Необходими продукти:

2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. олио (масло или мас)
1 ванилия
брашно, колкото поеме за  средно твърдо тесто (около 1 - 1.200 кг)


захар за овалване
орехи за плънката



Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта.
Добавя се и киселото мляко със загасената в него сода.
Прибавя се олиото и след това ванилията заедно с брашното, което се слага постепенно до получаване на следно твърдо тесто.
От тестото се оформят топчета, във всяко от тях се слага четвъртинка орех в средата му и се оформя като крушка.
Овалват се в кристална захар и отгоре се забива половинка клечка за зъби за дръжчица.
Поставят се в/у хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса докато добият леко розов цвят.







2 коментара:

 

Facebook