Сладки "прасковки"

Необходими продукти:

за тестото:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 п. амонячна сода (10 гр)
2 ванилии
брашно, колкото поеме (около 700-800 гр.)

за пълнежа:
1 ч.ч. мармалад
1 ч.ч. смлени орехи


за овалване:
червена и жълта сладкарска боя
1-2 ч.ч. захар за овалване 



Начин на приготвяне:

Замесва се тесто, което се оставя да почине около 20 минути. От него се правят малки топчета, които се пекат върху намаслена хартия за печене на 180 градуса около 15-20 минути.


Мармаладът и орехите се смесват и с тази смес се слепват една с друга изпечените сладки. 


 В две купички с вода се разтваря сладкарска боя - червена и жълта. Слепените прасковки първо се потапят целите в жълтата, а след това на половина в червената боя. Овалват се в кристална захар. 


За листенца на прасковките може да се използват листа от чемшир (които са само за украса) или маслен крем от 50 г краве масло и  50 гр пудра захар, който се оцветява със зелена сладкарска боя и се нанася с шприц за листенца.




















0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+