Морковена торта

Необходими продукти:
за блатовете:

3 яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
сок от 1 портокал
2 ч.ч. настъргани моркови
1 ч.ч. смлени орехи


за крема:

300 гр крема сирене
300 гр течна сладкарска сметана
1  ч.ч. пудра захар
2 ванилии


за сиропа:

2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1/2 ампула течна ванилия (или 2 - 3 п.суха)





  Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта.
Добавя  се олиото и прясното мляко.
Бакпулверът се пресява с брашното и се добавят постепенно.
Накрая се добавят настърганите  моркови, смлени орехи и портокаловия сок.
Разделя се на 3 равни части (за тавичка с диаметър 26 см).
Тавичката или се покрива с хартия за печене, или се намазва с  олио и поръсва с брашно, за да покрие навсякъде, след което се изсипва сместа.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 - 30 мин.


За сиропа водата и захарта се кипват за 15 мин. и след това се добавя ванилията.


Крема се прави, като се разбиват на пухкав крем и крема сиренето и сметаната, както и пудрата захар. Накрая се добавя ванилията.

Когато са напълно изстинали блатовете, се сиропира със студения сироп сироп. Нанася се крем върху всеки блат. Накрая се покрива тортата с останалия крем и се украсява по желание.
 Може да я покриете със смлени орехи.

Приятен апепит!




















2 коментара:

  1. Обожавам тази торта :)
    А морковчетата отгоре изглеждат много апетитни :) Бихте ли споделили как са направени ? :) Предполагам фондан ? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, правилно предположихте, от фондан са :) А тортата и на мен ми е една от фаворитите като вкус.

      Изтриване

 

Facebook

Google+