Бутер розички

Необходими продукти:


400 гр бутер тесто
3 - 4 ябълки
мармалад от кайсии (или друг по избор)
сокът от 1 лимон
пудра захар за поръсване














Начин на приготвяне:

Ябълките се измиват и се нарязват на тънки филийки. Потапят се в сока от лимона и така престояват известно време. Бутер тестото се разточва и се реже на ивици с широчина около 6-8 см. Намазват се половината с мармалад и се редят ябълковите резенчета върху мармалада в едната половина. С другата половина се прехлупват и се навиват на охлювче. редят се в тава в/у хартия за печене или във форми за мъфини. Пекат се на 200 градуса около 20 мин.
По желание може да се поръсят с пудра захар като са готови.










0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+