Плодова пита с праскови







Необходими продукти:

5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 каф.ч. олио

400 гр кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
2 - 3 ванилии
2 1/2 ч.ч. брашно (или колкото да се получи гъста каша)
2 праскови
пудра захар за поръсване







Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес. Добавя се олиото и киселото мляко със загасената в него сода. Прибавя се брашното постепенно (от това колко брашно ще е необходимо, зависи какъв размер са яйцата, както и каква е маслеността на киселото мляко, затова не посочвам конкретно количество брашно, а ориентировъчно). Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава (или в/у хартия за печене). Прасковите се нарязват на кубчета и се нарежат равномерно върху сместа. Пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 мин.
След като се изпече, се поръсва с пудра захар.

Приятен апетит! 


















2 коментара:

 

Facebook

Google+