
за блата:
200 г обикновени бисквити
1/2 ч.ч. пура захар
125 г масло
50 мл вода
1 с.л. какао
за крема:
500 г крема сирене
250 мл течна сладкарска сметана
1 ч.ч. пудра захар
1 ампула ванилия
Сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат на блендер или се натрошават ситно и се заливат с водата. Като поомекнат, се добавят и маслото на стайна температура, какао и пудра захар. Разбъркват се.
Във форма за торта се застиля стреч фолио (или хартия за печене) и на дъното се поставя бисквитената смес. Слага се в хладилника да стегне.
Крема сиренето се разбива със сметаната до хомогенна смес с пудра захар и ванилия. Така приготвен кремът се нанася равномерно върху вече стегнатия бисквитен блат. Връща се в хладилника за няколко часа. След това отгоре се намазва със сладко от боровинки.
Много добре е направен чийзкейка . С удоволствие , бих си хапнала !
ОтговорИзтриванеЛесно се приготвя и сигурно е много вкусна. Ще я направя!!!
ОтговорИзтриване