250 г маргарин
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
3-4 ч.ч. брашно
за пълнеж:
1 малко бурканче мармалад от сливи
1/2 ч.ч. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, добавете и маргарина, който е със стайна температура, и разбъркайте добре.
Добавете и содата, като предварително я угасите с няколко капки оцет.
Постепенно добавяйте брашно, за да се замеси тесто, което да не лепне.
Пресата се загрява добре и от двете страни, след което с помощта на силиконова четка се намазва с олио.
Правят се малки топчета, които се поставят в гнездата на пресата.
Пекат се бързо, затова трябва да се внимава да не прегорят.
Смесете мармалада със смлените орехи и напълнете вече готовите черупчици, след което слепете една с друга.
Приятен апетит!
Страхотийка! От години се каня да направя...
ОтговорИзтриване