Картофена крем супа с пиле

 Необходими продукти:


1 глава лук

1 морков

100 гр доматено пюре 

5-6 средно големи картофа 

черен пипер 

червен пипер 

чубрица

дафинов лист 

400 гр пилешко филе



Начин на приготвяне:


Месото се сварява с 1 ч.л. сол. 

На дъното на тенджерата се загрява олио (4-5 с.л.), в което се задушават ситно нарязания лук, след това се добавя настъргания морков и накрая доматеното пюре (може да се замени с 1 ситно нарязан домат). 

Картофите се обелват и нарязват на едро. 

Бульонът от месото се прецежда и се изсипва в тенджерата при вече задушените зеленчуци. Добавят се и картофите и ври докато картофите се сварят.  Тенджерата се отстранява от огъня и с пасатор се пасират зеленчуците. 

Месото се накъсва и се прибавя във вече кремообразната супичка. Добавят се подправки на вкус.






0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook