Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
100 гр доматено пюре
5-6 средно големи картофа
черен пипер
червен пипер
чубрица
дафинов лист
400 гр пилешко филе
Начин на приготвяне:
Месото се сварява с 1 ч.л. сол.
На дъното на тенджерата се загрява олио (4-5 с.л.), в което се задушават ситно нарязания лук, след това се добавя настъргания морков и накрая доматеното пюре (може да се замени с 1 ситно нарязан домат).
Картофите се обелват и нарязват на едро.
Бульонът от месото се прецежда и се изсипва в тенджерата при вече задушените зеленчуци. Добавят се и картофите и ври докато картофите се сварят. Тенджерата се отстранява от огъня и с пасатор се пасират зеленчуците.
Месото се накъсва и се прибавя във вече кремообразната супичка. Добавят се подправки на вкус.
0 коментара:
Публикуване на коментар