Френска селска торта с маскарпоне

 Необходими продукти:


1 ч.ч. захар

2 яйца

125 г масло 

2 с.л. мед

1 ч.л. сода бикарбонат 

брашно 



за крема: 

500 гр маскарпоне 

500 мл течна сладкарска сметана 

1 ч.ч. пудра захар 

1 ванилия

сладко от боровинки 



Начин на приготвяне:


 Яйцата се разбиват добре със захарта и маслото, което трябва да бъде на стайна температура. Добавят се медът и содата, угасена с няколко капки оцет. Брашното се добавя постепенно докато се замеси нелепнещо тесто.

Тестото се разделя на 6 топчета и всяко се разточва на тънка кора върху хартия за печене. 

За да се получи идеален кръг, можете да използвате капак на тенджера, за да изрежете вече разточените кори. 

В предварително загрята фурна на 180 градуса се пекат блатовете. Пекат се докато добият леко златист цвят, но трябва да се има предвид, че се пекат бързо и не трябва да се оставят без наблюдение.

Докато са горещи, трябва да се внимава, защото са много меки и лесно могат да се разчупят. 

Изрезките от всяка кора се пекат накрая. Те могат да се смелят с блендер и да се използват за оформяне на тортата по краищата.

Вече напълно изстинали, блатовете се намазват с крем от разбита сметана, маскарпоне, пудра захар и ванилия. Върху всяка кора се слага по малко сладко. 

Най-отгоре се завършва с крем по края, поръсен със смлените парченца от блат, и сладко от боровинки (или друго по желание). 






0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook