Необходими продукти:
1 ч.ч. захар
2 яйца
125 г масло
2 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно
за крема:
500 гр маскарпоне
500 мл течна сладкарска сметана
1 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре със захарта и маслото, което трябва да бъде на стайна температура. Добавят се медът и содата, угасена с няколко капки оцет. Брашното се добавя постепенно докато се замеси нелепнещо тесто.
Тестото се разделя на 6 топчета и всяко се разточва на тънка кора върху хартия за печене.
За да се получи идеален кръг, можете да използвате капак на тенджера, за да изрежете вече разточените кори.
В предварително загрята фурна на 180 градуса се пекат блатовете. Пекат се докато добият леко златист цвят, но трябва да се има предвид, че се пекат бързо и не трябва да се оставят без наблюдение.
Докато са горещи, трябва да се внимава, защото са много меки и лесно могат да се разчупят.
Изрезките от всяка кора се пекат накрая. Те могат да се смелят с блендер и да се използват за оформяне на тортата по краищата.
Вече напълно изстинали, блатовете се намазват с крем от разбита сметана, маскарпоне, пудра захар и ванилия. Върху всяка кора се слага по малко сладко.
Най-отгоре се завършва с крем по края, поръсен със смлените парченца от блат, и сладко от боровинки (или друго по желание).
0 коментара:
Публикуване на коментар