Необходими продукти:
2 буркана консервиран боб
1 глава лук
1 домат
3 с.л. брашно
4-5 с.л. олио
сол
джоджен
шарена сол
червен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява олиото и в него се задушава ситно нарязаният лук.
След като поомекне, се добавя настърган или ситно нарязан доматът.
Задушава се още малко и се прибавя брашното, заедно с червения пипер.
За няколко секунди се запържват и те със зеленчуците и се добавят 2 л гореща вода.
Накрая се слага и вече сварения консервиран боб и се оставя да ври за около 15 мин.
Преди да се свали от котлона, се добавят сол на вкус, пресен или сух джоджен и щипка шарена сол.
Приятен апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар