Леща яхния

 Необходими продукти:


500 гр леща

1 малка глава лук

1 скилидка чесън 

1 с. л. брашно

1 с. л. доматено пюре

3-4 с. л. олио

сол

чубрица

червен пипер 


Начин на приготвяне:


 В тенджера се сварява лещата с 3-4 л вода и доматеното пюре.

 В тиган се загрява олиото и в него се запържва ситно нарязаният кромид.   Като добие леко златист цвят, се добавят брашното и 1 ч.л. червен пипер. 

 Във врящата леща се изсипва внимателно вече готовата запръжка при непрекъснато бъркане. 

 Лещата се подправя със сол на вкус, настъргана скилидка чесън и чубрица. 


 Приятен апетит! 





0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook