Необходими продукти:
120 гр пудра захар
120 гр масло
6 яйца
80 гр ситна захар
150 гр брашно
30 гр царевично нишесте
1 чаена лъжичка какао (или желан цвят сладкарска боя)
настъргана кора от 1 лимон
2 ванилии
Начин на приготвяне:
Маслото леко се затопля, за да омекне, след което се разбива добре с пудрата захар.
Постепенно се прибавят жълтъците.
Към разбитата смес леко се прибавят добре разбитите белтъци със ситната захар.
След тях пресятото брашно, заедно с нишестето,лимоновата кора и ванилията.
Към 1/3 от сместа се слага какао (или сладкарска боя).
В намазана с масло и поръсена с брашно форма се изсипва последователно от едната и другата смес.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 мин.
Вече готовия кейк се изважда внимателно от формата и се поръсва с пудра захар.
Приятен апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар