Необходими продукти:
3 яйца
200 гр пудра захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
200 гр масло
1 каф.ч. стафиди
1-2 с.л. коняк
1 бакпулвер
1 ванилия
около 350-400 гр брашно
1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта на пухкава смес. Добавете един по един жълтъците и коняка. Накрая добавете млякото, стафидите, брашното, смесено с ванилията, и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте леко и от получената смес отделете 1/3 и я смесете с какаото. Прехвърлете полученото тесто в намазнена и набрашнена форма или тава и отгоре сложете какаовото, като леко разбъркате, за да се получат шарки. Изпечете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна. Докато е топъл, го поръсете с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар