Необходими продукти:
за блатовете:
4 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. олио
7 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
Рецептата за еклерчетата можете да намерите тук:http://nadia-vladimirova.blogspot.bg/2016/10/blog-post.html
Начин на приготвяне на блатовете:
Яйцата се разбиват добре със захарта. Добавя се олиото и постепенно брашното със смесения в него бакпулвер и ванилията. Сместа се разделя на две и се пече върху хартия за печене в тава с диаметър 20 см. на 180 градуса около 20 мин (или до готовност - зависи от фурната).
Шоколадовия пълнеж на тортата е от крем за торти Dr.Oetker - 4 бр.
Във форма за торта се слага единият блат. Слага се малка част от крема, Необходими са около 8 - 10 бр еклерчета, които се нареждат във формата. Отгоре им се изсипва останалия крем и се покрива с втория блат.
В подходящ съд затопляме 50 мл течна сладкарска сметана и като се загрее достатъчно (без да завира) се добавя 100 гр натрошен млечен шоколад. Разбърква се добре докато стане еднородна смес и с нея се залива тортата. Отгоре се украсява по желание - плодове, ядки и т.н.
Вече готовата торта се слага в хладилника за няколко часа да се охлади напълно.
0 коментара:
Публикуване на коментар