Необходими продукти:
3 яйца
500-600 мл прясно мляко
1 ванилия
2/3 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Млякото се разбива добре с яйцата, захарта и ванилията.
В подходящ съд се карамелизират 2-3 с.л. захар, като се внимава да не се препече захарта.
Разлива се по малко на дъното на приготвените купички, в които ще се пече крема.
След това се пълнят с млечната смес и се поставят в дълбока тава на водна баня. Водата трябва да е поне до половината на купичките с крема.
Пече се в умерена фурна около час или докато придобие приятен загар отгоре.
Трябва да се внимава да не заври водата в тавата .Ако това се случи, се добавя студена вода.
След изпичането се оставя да се охлади добре.
Хубаво е да престои една нощ в хладилника, след което се обръща в подходяща чиния и... се изяжда с апетит
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
С удоволствие си хапвам едно кремче, дори без да го изчакам да престои в хладилника! За много години!
ОтговорИзтриванеЗа много години! Да ви е сладко! :)
Изтриване