Крем карамел

Необходими продукти:


3 яйца
500-600 мл прясно мляко
1 ванилия
 2/3 ч.ч. захар


Начин на приготвяне:

Млякото се разбива добре с яйцата, захарта и ванилията. 
В подходящ съд се карамелизират 2-3 с.л. захар, като се внимава да не се препече захарта. 
Разлива се по малко на дъното на приготвените купички, в които ще се пече крема. 
След това се пълнят с млечната смес и се поставят в дълбока тава на водна баня. Водата трябва да е поне до половината на купичките с крема. 
Пече се в умерена фурна около час или докато придобие приятен загар отгоре. 
Трябва да се внимава да не заври водата в тавата .Ако това се случи, се добавя студена вода. 
След изпичането се оставя да се охлади добре. 
Хубаво е да престои една нощ в хладилника, след което се обръща в подходяща чиния и... се изяжда с апетит 

2 коментара:

  1. С удоволствие си хапвам едно кремче, дори без да го изчакам да престои в хладилника! За много години!

    ОтговорИзтриване

 

Facebook

Google+