Пита с кашкавал и сирене

Необходими продукти:

за тестото:
1 кг брашно
1 кубче мая (или суха мая 14 г)
около 500 мл вода (или прясно мляко)
3 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
5 с.л. олио

за плънката:
 500 гр. сирене
300 гр. кашкавал


Начин на приготвяне:

Маята се слага в 200 мл. хлядко мляко с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно, за да шупне.
Брашното се пресява и в него се добавят останалите продукти, като отделяме един жълтък от яйцата за намазване на питата.
Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.
Като е готово, се разточва на голяма кора с дебелина около 0.5 см и се маже с олио. Ръси се със сирене и се навива на руло. Реже се на парчета, които се редят в намаслена тава.
Оставя се да втаса и се маже с жълтък.
Пече се на 180 градуса около  35 - 40 минути.
Преди да е готова, се наръсва обилно с настърган кашкавал и се връща отново във фурната, докато кашкавалът се разтопи.

Приятен апетит!






0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+