Необходими продукти:
за тестото:
1 кг брашно
1 кубче мая (или суха мая 14 г)
около 500 мл вода (или прясно мляко)
3 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
5 с.л. олио
за плънката:
500 гр. сирене
300 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Маята се слага в 200 мл. хлядко мляко с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно, за да шупне.
Брашното се пресява и в него се добавят останалите продукти, като отделяме един жълтък от яйцата за намазване на питата.
Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.
Като е готово, се разточва на голяма кора с дебелина около 0.5 см и се маже с олио. Ръси се със сирене и се навива на руло. Реже се на парчета, които се редят в намаслена тава.
Оставя се да втаса и се маже с жълтък.
Пече се на 180 градуса около 35 - 40 минути.
Преди да е готова, се наръсва обилно с настърган кашкавал и се връща отново във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Приятен апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар