Сладки Орехчета с крем


Необходими продукти:

1 ч.ч. пудра захар
2 яйца
125 гр масло
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
1 ванилия
брашно за меко тесто




Начин на приготовление:

Маслото (на стайна температура) се разбива добре със захарта. Содата се разбърква с киселото мляко и се добавя към сместа, както и яйцата. Разбива се добре и постепенно се добавя брашно заедно с ванилията. Прави се меко тесто, което е добре да се поохлади в хладилника за 10-15 мин.
Пресата за орехчета се загрява добре и от двете страни и се намазва с олио. Правят се топчета от тестото с големина на лешник и се пекат в пресата на котлона до готовност (имайте предвид, че бързо се изпичат).
Вече готовите черупки се пълнят с крем. Аз  използвах крем-пудинг ванилия. 








0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+