Необходими продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 п. амонячна сода
2 ванилии
около 2 ч.ч. брашно
мармалад
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото, както и киселото мляко смесено със содата. След това се добавя постепенно брашно, колкото да се получи не много гъста кексова смес. Добавя се и ванилията.
Готовата смес се изсипва в широка четвъртита тава, застлана с хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След изпичането блата се обръща върху влажна кърпа и се намазва с мармалад.
С помощта на кърпата внимателно се навива докато е още горещо.
Поръсва се с пудра захар.
related posts
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар