Необходими продукти:
1 ч.ч. разтопена мас
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ампула ванилия
брашно, колкото поеме
какао или кафе за оформянето
Начин на приготвяне:
От маста, пудрата захар, ванилията и брашното се замесва средно твърдо тесто. От него се правят топчета с големината на орех. За оформянето на дънерчетата е необходима капачка от голяма бутилка безалкохолно (или подобно). Капачката се потапя в купичка с вода и след това долният край в какаото (или смляно кафе). След това се натиска леко отгоре вече оформената маслена топчица, така че да се получи лек релеф, който да е оцветен в кафяво. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна до леко порозовяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много стара, но не и забравена рецепта за тези вкусни гъбки.Лесни и много ефектни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !