Желирана торта с кисело мляко

Необходими продукти:

3 кофички  кисело мляко
6 - 7 с.л. пудра захар
1 пакет бисквити
1 с.л. какао (може да се пропусне, ако бисквитите са какаови)
125 г масло
4 п. желатин
1 банан
1 компот от череши (или друг по избор)
2 ванилии




Начин на приготвяне:

 Бисквитите се смилат, разбъркват се с разтопеното масло и малко топла вода, така че да се получи тесто. Разстила се на дъното на тортена форма.
 Киселото мляко се подслажда с пудрата захар, ванилията и се разбърква с нарязания на кубчета банан и плодовете от компота..
 Три пакета желатин се разтварят с малко студена вода. Разтопява се на водна баня и се добавя към киселото мляко.
 Излива се върху бисквитения блат и се оставя в хладилника да стегне.
 Един пакет желатин също се разтваря в малко студена вода и се разтопява на водна баня, след което се добавя в 250 мл от сока на компота.
 След като е стегнало киселото мляко, тортата се залива със сока от компот и се връща в хладилника за окончателно желиране.
 Добре е да престои поне 6 - 8 ч преди консумиране.

Приятен апетит!












0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+