Еклерова торта с шоколад






        Необходими продукти:  
 за блатовете:


4 яйца

7 с.л. захар
7 с.л. олио
7 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия 


    Рецептата за еклерчетата можете да намерите тук:http://nadia-vladimirova.blogspot.bg/2016/10/blog-post.html


Начин на приготвяне на блатовете: 

 Яйцата се разбиват добре със захарта. Добавя се олиото и постепенно брашното със смесения в него бакпулвер и ванилията. Сместа се разделя на две и се пече върху хартия за печене в тава с диаметър 20 см. на 180 градуса около 20 мин (или до готовност - зависи от фурната).  

 Шоколадовия пълнеж на тортата е от крем за торти Dr.Oetker - 4 бр.
 Във форма за торта се слага единият блат. Слага се малка част от крема, Необходими са около 8 - 10 бр еклерчета, които се нареждат във формата. Отгоре им се изсипва останалия крем и се покрива с втория блат. 

 В подходящ съд затопляме 50 мл течна сладкарска сметана и като се загрее достатъчно (без да завира) се добавя 100 гр натрошен млечен шоколад. Разбърква се добре докато стане еднородна смес и с нея се залива тортата. Отгоре се украсява по желание - плодове, ядки и т.н.

 Вече готовата торта се слага в хладилника за няколко часа да се охлади напълно. 









0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+