Необходими продукти:
За тестото:
500 г брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
20 г прясна мая
1 яйце
2 с.л. олио
За плънката:
кетчуп
кашкавал
колбас
царевица/ кисело краставички / гъби
Начин на приготвяне:
В 200 мл хладка вода се разтваря маята заедно със захарта и се оставя за кратко да шупне.
Брашното се пресява в подходящ съд. Към него се добавят вече активираната мая, солта,
олиото и белтъкът от яйцето. Замесва се меко, нелепнещо тесто, като при нужда се добавя още малко хладка вода.
Тестото се оформя на топка, намазва се леко с олио и се оставя да втаса за около 20 минути.
От втасалото тесто се оформят топчета с тегло около 100 г всяко и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
С помощта на дъното на широка чаша в средата на всяко топче се оформя кладенче, като леко се притиска тестото.
Във всяко кладенче се намазва кетчуп, добавят се нарязаният на кубчета колбас, царевица или друго според вкуса, а отгоре се поръсва настърган кашкавал.
Краищата на мини пиците се намазват с жълтък и се пекат в предварително загрята фурна на 200° за около 25 минути, до златисто.






0 коментара:
Публикуване на коментар