Мини пици


 Необходими продукти:


За тестото:


500 г брашно 

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар 

20 г прясна мая 

1 яйце 

 2 с.л. олио


За плънката: 


кетчуп 

кашкавал 

колбас

царевица/ кисело краставички / гъби







Начин на приготвяне:


В 200 мл хладка вода се разтваря маята заедно със захарта и се оставя за кратко да шупне.


Брашното се пресява в подходящ съд. Към него се добавят вече активираната мая, солта, 
олиото и белтъкът от яйцето. Замесва се меко, нелепнещо тесто, като при нужда се добавя още малко хладка вода.

Тестото се оформя на топка, намазва се леко с олио и се оставя да втаса за около 20 минути.

От втасалото тесто се оформят топчета с тегло около 100 г всяко и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

Оставят се да втасат още около 10 минути.

С помощта на дъното на широка чаша в средата на всяко топче се оформя кладенче, като леко се притиска тестото.


Във всяко кладенче се намазва кетчуп, добавят се нарязаният на кубчета колбас, царевица или друго според вкуса, а отгоре се поръсва настърган кашкавал.


Краищата на мини пиците се намазват с жълтък и се пекат в предварително загрята фурна на 200° за около 25 минути, до златисто.









0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook