Пълнени печурки

Необходими продукти:
10 - 15 едри печурки
1 глава лук
2-3 стръка  магданоз
100 г кашкавал
100 г шунка
2 - 3 с.л. олио

Приготвяне:
  Гъбите се измиват и пънчетата се отстраняват. Лукът се нарязва на ситно, пънчетата също.Слагат се в подходящ съд да се задушат с олиото. Като поомекнат се добавят и ситно нарязаната шунка и магданоз. Задушават се още няколко минути, след което се оставя да изстине. Кашкавалът се настъргва и по-голяма част от него се слага в сместа с лука . Разбърква се добре и с получената смес се пълнят гъбите. Върху всяка накрая се наръсва кашкавал. Пече се на 200 градуса около 10 минути. Сервира се топло. Приятен апетит! :)


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+