Свинско с ориз и праз





Необходими продукти:


400 гр. свинско месо
2 стръка праз
2  моркова
1 ч.ч. ориз
3 - 4 с.л. олио

3 ч.ч. вода
сол
черен пипер
червен пипер ( или една ситно нарязана суха чушка)
кимион
1 дафинов лист



Начин на приготвяне:


Месото се нарязва на малки хапки и се задушава в сгорещеното олио. Добавят се нарязаните на кубчета моркови и ситно нарязания праз да се задушат. Като са вече готови, се добавя 1 ч.ч. ориз, който е добре леко да се запържи докато стане с кристален цвят. Накрая се слагат водата, солта и подправките. Разбърква се и се слага във фурната на 250 градуса. 










0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+