1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
олио
черен пипер
червен пипер
чубрица
дафинов лист
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се слага да се задуши с настъргания морков и малко олио.
След това се добавя и оризът и се пържи за минута-две.
Овкусява се със сол на вкус, черен и червен пипер и чубрица.
Слага се и 1 ч.ч. вода.
Като изври водата, се сваля от огъня.
Зелевите листа се приготвят, като кочанчетата на всеки лист се изрязват внимателно.
В следата на всеки зелев лист се слага по лъжица от ориза и се завива, за да се оформи сарма.
Като изври водата, се сваля от огъня.
Зелевите листа се приготвят, като кочанчетата на всеки лист се изрязват внимателно.
В следата на всеки зелев лист се слага по лъжица от ориза и се завива, за да се оформи сарма.
Поставят се внимателно в тенджерата плътно една до друга.
Слагат се един два дафинови листа между сърмите и се заливат с вода. Захлупва се с чиния, която да притисне сармите докато се готвят.
Необходими са 30 мин, за да се сварят.
За да имат по-апетитен вид, след като са се сварили, може да се наредят сармите в тавичка, да се залеят със запържен червен пипер с малко олио и да се запекат докато образуват златиста коричка.
Приятен апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар