Постни зелеви сърми

Необходими продукти:

1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
олио
черен пипер
червен пипер
чубрица
дафинов лист
сол



Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се слага да се задуши с настърганият морков и малко олио.
След това се добавя и оризът и се пържи докато добие прозрачен цвят. Слагат се сол на вкус, черен и червен пипер и чубрицата. Слага се и 1 ч.ч. вода.
Като изври водата, се сваля от огъня.
Зелевите листа се приготвят, като кочанчетата на всеки лист се изрязват внимателно.
Малките листа в средата на зелката се нарязват на ситно и се слагат на дъното на тенджерата. .
В следата на всеки зелев лист се слага по лъжица от ориза и се завива внимателно. Поставят се внимателно в тенджерата плътно една до друга. Слагат се един два дафинови листа между сърмите и се заливат с вода. Поставя се отгоре им една чиния, за да не изплуват. Ври около час, докато изври водата и оризът е напълно готов.


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook

Google+