Постни зелеви сарми


Необходими продукти:


1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
олио
черен пипер
червен пипер
чубрица
дафинов лист
сол



Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се слага да се задуши с настъргания морков и малко олио.
След това се добавя и оризът и се пържи за минута-две. 
Овкусява се със сол на вкус, черен и червен пипер и чубрица. 
Слага се и 1 ч.ч. вода.
Като изври водата, се сваля от огъня.
Зелевите листа се приготвят, като кочанчетата на всеки лист се изрязват внимателно.
В следата на всеки зелев лист се слага по лъжица от ориза и се завива, за да се оформи сарма. 
Поставят се внимателно в тенджерата плътно една до друга. 
Слагат се един два дафинови листа между сърмите и се заливат с вода. Захлупва се с чиния, която да притисне сармите докато се готвят. 
Необходими са 30 мин, за да се сварят. 

За да имат по-апетитен вид, след като са се сварили, може да се наредят сармите в тавичка, да се залеят със запържен червен пипер с малко олио и да се запекат докато образуват златиста коричка.

Приятен апетит!






0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Facebook