Необходими продукти:
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ванилии
брашно за гладка кексова смес (около 2 ч.ч.)
За сиропа:
2 ч.ч. вода
1ч.ч. захар
2 с.л. какао
*Сиропът може да се направи също така от 2 ч.ч. компот от бели плодове (праскови, бели череши, кайсии...) и 2 с.л. какао.
Начин на приготвяне:
От продуктите се прави гладка смес, която се пече в умерена фурна до готовност. Сиропа се завира за не повече от 5 минутки.
Изстиналият кекс се реже на ромбове и се залива със сиропа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар