500 гр брашно
1 пак.суха мая ( или 20 гр прясна )
2 яйца ( от които оставяме единия жълтък за намазване )
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. олио
1 ч.л. оцет
200 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
От всички продукти се замесва меко тесто, което се оставя да втаса. Като е готово, го размесваме отново и разделяме на малки топки (колкото юмрук). Всяка топка разточваме (не много тънко) , за да сложим вътре мармалада ( или друг пълнеж по желание - сирене, шоколад, сладко ). Свиваме тестото, за да се скрие пълнежа, и обръщаме обратно. Оформят се муцунки на таралежчетата и с парченца от орехови ядки се правят очички.С остра ножица леко се нарязва тестото, за да се получат иглички по гърба на таралежчето. Внимателно се мажат с жълтък, разбит с 1 с.л. прясно мляко и се пекат в умерена фурна до готовност.
0 коментара:
Публикуване на коментар