skip to main |
skip to sidebar
- Температурата в стаята ,в която месите, трябва да е минимум 20 градуса. Важна е и високата въздушна влажност, затова поставете на котлона да ври съд с вода.
- Всички продукти трябва да са със стайна температура, за да втаса тестото по-бързо. Чувала съм, че някои загряват леко брашното.
- Пресейте брашното няколко пъти, за да влезе въздух в него.
- Тестото ще се размеси по-добре, ако след като го замесите, го ударите силно върху плота 50-100 пъти. Неотдавна някой ми каза, че в това няма никакъв смисъл. Тайната била в добрата почивка на тестото при втасване. Имайки предвид завидния му опит в тази сфера ,съм склонна да се съглася.
- При оставянето да втасва трябва да се намаже с олио, за да не хване коричка .
- Маята винаги слагам в хладко мляко или вода (според рецептата) с щипка захар и малко брашно, оставям на топло да шупне.
- Ако рецептата съдържа яйца, е хубаво да се разбият преди да се сложат при брашното.
- Погачата се маже с жълтък, разбит с 1 с.л. прясно мляко или олио.
- Преди всичко трябва да подбираме качествени и пресни продукти,за да е задоволителен резултата.
Наде, благодаря ти за ценните съвети!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Радвам се, че съм ти била полезна :) :)
Изтриване