Понички

Необходими продукти: 

4 яйца
3 с.л. масло
1 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. захар
3 ванилии
1 ч.л. сол
1 кубче мая
брашно за меко тесто.





Начин на приготвяне:

Замесва се тесто и се оставя да втаса. 
След това се разточва на дебела кора и се изрязват кръгчета с чаша.
 Пържат се в сгорещено олио. 
Пълнежът е по желание - можете да направите домашен крем, да се използва полуготов крем за торта или да сложите мармалад.
 Кремът се пълни със специална приставка за шприц, която е по-дълга от обикновените или пък да направите лек разрез и да сложите пълнежа с лъжичка. 
Поръсват се с пудра захар.




Домашен крем:

1 л. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 ванилии


Крема се прави, като половината от млякото (пастьоризирано или вече сварено) се слага на котлона, а другата половина се разбива с яйцата, захарта и брашното. Преди да заври млякото, се добавя на тънка струя яйчената смес и се вари до сгъстяване при непрекъснато разбъркване. Като е готов крема, се слагат и ванилиите.

Ето го и накрайника на шприца, с който напълних крема в поничките.








3 коментара:

 

Facebook